Cities Skylines­ -kaupunginrakennuspelin suunnittelija Karoliina Korppoo

Karoliina Korppoo on nuori ja asiantunteva pelisuunnittelija. Munkkiniemen yhteiskoulun 8A-luokan neljä oppilasta haastattelivat häntä Tekniikan päivillä järjestetyssä koululaispäivässä 6.11.2015 Helsingin Aalto­-yliopistossa.

Karoliina KorppooKaroliina Korppoo kertoi tapahtumassa työstään ja esitteli pelisuunnittelua vaihtoehtona tulevaisuuden ammatiksi. Korppoon mukaan pelaaminen ei ole ajan haaskausta, vaan hyödyllistä. Hän uskoo, että pelisuunnittelusta on tulossa suositumpi ammatti tulevaisuudessa.

Pelisuunnittelijan ammatti ei ole Suomessa yleinen. Korppoo ei suunnitellut päätyvänsä pelisuunnittelijaksi, vaikka hän on aina harrastanut pelaamista. Hän päätyi opiskelemaan graafista suunnittelua ja filosofiaa ja valmistui medianomiksi Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Erilaisten työharjoittelujen kautta Korppoo pääsi Colossal Order OY:lle töihin. Hän on työskennellyt pelialalla kahdeksan vuotta.

”Minulle ei koskaan tullut mieleenkään, että peleillä voi elää”, Korppoo myöntää.

Korppoo on ollut suunnittelemassa kolmea kaupunkipeliä: Cities in Motion (2011), Cites in Motion 2 (2013) ja menestynein Cities: Skylines (2015), joka on myynyt 1,7 miljoonaa kappaletta. Näin menestyneen pelin suunnitteluun tarvittiin vain 14 henkilöä ja sen tekemisessä kesti kaksi vuotta.

Pelin toteuttamisessa työntekijöiden määrä riippuu pelin koosta. Korppoon työryhmä suunnittelee ja toteuttaa pelin ja toinen firma huolehtii pelin myymisestä. Pelin toteuttamiseen tarvitaan mm. suunnittelijoita, graafikoita, koodaajia ja myyntivastaavia.

Pelisuunnittelijan työtehtävät vaihtelevat, mikä tekee työstä Korppoon mukaan monipuolista. Työtehtäviin kuuluu paljon tekstien kirjoittamista ja taulukoiden tekemistä. Työssä suunnitellaan, mitä peli sisältää. Suunnittelijan tehtävä on myös testata, miten peli toimii. He eivät itse huolehdi koodauksesta vaan siitä huolehtivat koodaajat. Korppoon mielestä parasta työssä ovat vaihtelevuus, matkailu, ideointi, vapaus ja luovuus.

Teksti ja kuva: Oona, Anni, Sonja ja Saara 8A